środa, 21 grudnia 2016

Jogurt z pieczonych jabłek z cynamonem

Przedświąteczny czas to okres ciągłej gonitwy. Bardzo często mamy ręce pełne pracy i nie wiemy gdzie je włożyć. Nasze myśli krążą wokół dwunastu potraw, choinki. Biegamy za prezentami, porządkujemy dom, a w tym wszystkim musimy znaleźć czas na codzienne obowiązki i problemy. Brak wolnej chwili sprawia, że zapominamy o regularnym spożywaniu posiłków, ponieważ nie mamy na to czasu. Zazwyczaj sięgamy po szybkie przekąski, niestety często nie zdrowe i  za mało odżywcze. Warto w tej całej gonitwie zatrzymać się jednak na pięć minut i poszukać chwili dla siebie.
Dlatego Baja przybywa do Was z pomocą! Dzisiaj na logu przepis, który wprowadzi Was w świąteczne smaki, podkręci metabolizm a jednocześnie stanie się waszą szybką alternatywą na przekąskę pomiędzy większymi posiłkami ( a pieczeniem pierniczków) :)

Składniki:
-średnie jabłko
-2 małe jogurty
-1 łyżka miodu
-cynamon (wg uznania)

Przygotowanie:
Obrane jabłko pokrój w kostkę, wymieszaj z miodem i cynamonem. Całość rozłóż równomiernie na blaszce i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upieczeniu (należy poczekać kilkanaście minut, aby jabłka się przestudziły) jabłka miksujemy z jogurtem i ewentualnie do smaku posypujemy cynamonem.

Świetna, zdrowa alternatywa, która nie zabierze Wam więcej niż piętnaście minut. Świąteczne smaki i aromaty. Pysznie, lekko, słodko a co najważniejsze- bez cukru:)



 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz